Příspěvek | Crystalion-lights
top of page

Trendy inspirované přírodou


Důležitým prvkem moderního interiéru je samotný design svítidla. Jeho úkolem již dávno není pouze nasvícení prostor. Osvětlení se díky němu stává poutavým uměleckým dílem, které poutá pozornost a tvoří správnou atmosféru v místnosti. Jedním z oblíbených interiérových trendů poslední doby je návrat k přírodě. Interiéry i bytové doplňky jsou inspirovány organickými, oblými tvary a zakřivenými liniemi, které dodávají prostoru plynulost, klid a rovnováhu.

Stále silnější trend přírodních motivů stál i u zrodu kolekce Crystalion, která je inspirována základními přírodními elementy. Nyní se tato nabídka moderních stylových svítidel rozrůstá o další motivy, které s přírodou těsně souvisí.



Křišťálové komponenty Holly leaf, Karafiát, Flame

Křišťálový komponent Holly leaf, připomíná list cesmíny. Tento oblíbený strom či keř symbolizuje pro mnohé štěstí, lásku, zdraví i radost. I proto jsou jeho listy i plody předlohou mnohým bytovým dekoracím.

Karafiát je něžnou květinou symbolizující vznešenost a bohatství. Jeho okvětný lístek je dokonalou ukázkou nádherného organického tvaru.

Podobně to má i ohnivý plamínek Flame. Když se do něj zahledíte, okouzlí vás nekonečným množstvím energie, s níž se každou vteřinou mění jeden organický tvar za druhým.

Při vzniku těchto křišťálových komponentů bylo největší výzvou přetavit unikátní organické tvary do českého křišťálu té nejvyšší kvality. Designéři a technologové společnosti Elite Bohemia na tomto projektu strávili desítky hodin zkoušením a hledáním, jak připodobnit finální tvar z křišťálu co nejvíce přírodní předloze.



Křišťálové variace

V momentu, kdy tvar komponentu získal svou jedinečnou, finální podobu, bylo třeba začít připravovat další barevné varianty. Současný zákazník totiž rád vybírá svítidlo nejen podle tvaru, ale i podle barvy, která se do jeho interiéru nejvíce hodí.

I v tomto případě jsme hledali různé technologické možnosti, jak použité materiály v jednotlivých komponentech propojit tak, aby společně tvořily dokonalý celek, který doslova lahodí oku.

Tvorbou základních komponentů práce designérů nekončí. Ve chvíli, kdy finální tvary spatřily světlo světa, začali připravovat první variace svítidel, která mají ambice stát se skutečným uměleckým prvkem každého interiéru. Výsledek ocení milovníci přírody i moderního designu.



40 views0 comments
bottom of page